Lastik kaplama, maliyet avantajı sağlayan bir uygulamadır. Lastiğin dış yüzeyini kaplanması olarak yapılan bu işlemi çok eski tarihlere dayanır. Eskiyen lastiğin dış yüzeyinin kaplanması işlemi ile lastikler kullanışı ve dayanıklı hale gelir.
Lastik kaplama nedir;
Lastik kaplama işlemi 1925 yılından beri yapılan ve eskiyen lastiklerinin sırt yüzeyinin kaplanmak suretiyle yenilenmesini sağlayan işlemdir. Uzun yıllardan beri uygulanan bu işlem, zamanla gelişmiştir ve lastik yüzeyinin birkaç kez kaplanmasına olanak sağlamaktadır. Bu işlem sayesinde yeni bir lastiğin maliyetinden %50 avantaj sağlarsınız.
Lastik, doğada kendiliğinden yok olmayan ve petrol temeli ile üretilen bir üründür, lastik kaplama sayesinde maliyet avantajı sağlanırken doğaya da katkıda bulunulur. Bu sayede petrol kaynakları lastik üretimi için daha az kullanılırken, doğanın ve çevrenin de korunması da sağlanmış olur.
Lastik kaplama ne kadar güvenilirdir;
Lastik kaplamanın güvenli olduğu, daha önce yapılan testler ile kanıtlanmıştır. ABD tarafından lastik kaplamasına verilen izinle birlikte uçakların lastikleri 6 kez kaplanmıştır. Aynı lastikler ile uçaklar 200 kez iniş ve kalkış yaparak kaplama lastiklerin ne kadar güvenilir olduğunu kanıtlamıştır.
Kaplama lastikler, tıpkı yeni lastikler gibidir ve güvenli bir şekilde yolculuk yapılmasına imkân verir. Ancak lastiklerinizi nerede kaplattığınız da güvenliği için önemlidir. Alan Oto Lastik Kaplama ve Kauçuk, tüm Türkiye için lastik kaplama himmeti veren köklü bir firmadır. Firmamız, lastiklerinizi uygun işlemlerden geçirerek uzman ekip kadrosu ile kaplar ve sizlere güvenilir şekilde teslim eder. Lastiklerinizin tüm sorumluluğu firmamıza aittir ve garantili hizmet sunar. Bu sayede Türkiye genelinde binlerce müşterisi ile hizmet sunmanın gururunu yaşamaktadır.
Kaplama çeşitleri nelerdir;
Lastik kaplama için ülkemizde sıcak ve soğuk kaplama yöntemleri uygulanmaktadır. Bununla birlikte dünyada uygulanan lastik kaplama yöntemler; Sıcak kaplama, Remix kaplama, Soğuk kaplama ve Orbit kaplama şekkindedir.
Lastik ne zaman kaplanır;
Lastiklerin kaplanması için yüzey kalınlığının 5 m’nin altına inmiş olması gerekir. Alan Oto Lastik Kaplama ve Kauçuk sayesinde lastiklerinizi için test yaptırabilir ve araçlarınızdaki lastiğin yüzeyinin ne kadar derinliği olduğunu hesaplatabilirsiniz. Bu sayede lastiklerinizi zamanında kaplayarak güvenli yolculuklar yapabilirsiniz.
Lastik kaplama nasıl yapılır;
Lastik kaplama yapılabilmesi için birden fazla süreç gerekir. Sizlere bu süreçler hakkında detaylı bilgi verelim;
- İlk kontrol süreci;
Alan Oto çalışanları, lastik konusunda deneyimlidir ve eğitim almış kişilerdir. İlk kontrol sürecinde de eğitimli olan uzman kişilerin varlığına ihtiyaç duyulur. Çünkü bu süreçte makine ve aletler ile olduğu kadar elle ve gözle de lastiklerin ölçülmesi yapılır. Lastiğin yapısı ve teknolojisi hakkında bilgi sahibi olunur. Lastiğin kaplama standartlarına uygun olup olmadığı bu aşamada belirlenir.
- Tıraşlama, raspalama süreci;
Bu aşamada lastiğin yüzeyinde sırt izlerinin tıraşlaması yapılır. Lastik yüzeyi, kaplamaya uygun hale getirilir. Bu işlem için raspa adı verilen bir alet kullanılır. Lastikler raspa makinesinin üzerine takılır ve şişirilir. Raspa makinesinde bulunan bıçaklar yardımıyla lastiği yüzeyinde bulunan yüzey pürüzsüz hale getirilir.
- Tamir süreci;
Kaplama yapılacak lastikler tıraşlandıktan sonra yüzeyine batmış olan taş ve cisimler bu aşamada temizlenir. Bu aşamada sırt yüzeyinde oluşan yaralar tamir edilir. Tamir edilemeyecek derece olan ayaralar bu aşamada belirlenir ve bu lastikler elden çıkarılır.
- Sementleme ve dolgu süreci;
Lastikte bulunan yaraların temizliği ve tamir yapıldıktan sonra, sırt malzemesi ile karkas arasında kalan bölüme özel bir solüsyon uygulanır. Bu solüsyon, solvent adı verilen madde içinde çözünmüş olan ham kauçukta elde edilir. Solüsyonun kuruması beklenir ve lastikteki yaralar kauçuktan oluşan özel bir hamurla doldurulur. Bu sayede yaralar sebebiyle oluşan boşluklar dolar ve lastik kaplanmaya hazır hale gelir.
- Sırt giydirme süreci;
Solüsyon uygulandıktan ve yaraların doldurulması sağlandıktan sonraki aşamadır ve bu aşamada sırt giydirme işlemi yapılır. Lastiğiniz, artık yeni sırtına kavuşacaktır.
- Pişirme süreci;
Bu süreçte hem lastiğin karkas bölümü hem sırt bölümü hem de bu iki bölümün arasına yerleştirilen kauçuğun pişmesi sağlanır. Soğuk kaplama yönteminde daha önce pişerek şekil almış karkas ve sırt yüzeyi kullanılır ve bu iki bölümün arasına yerleştirilen kauçuğun pişmesi ile lastik son halini alır. Pişirme bölümünde kauçuğun plastik halden elastik hale geçirilmesi sağlanır. Bunun gerekli olan zaman, basınç ve sıcaklık üçlüsünün uygun olması gerekir.
Alan Oto Lastik Kaplama ve Kauçuk, bu üçlünün çok iyi ayarlanması gerektiğinin bilincinde olarak hizmet verir. Lastik kaplaması için son aşama olan pişirme bölümünde zamanın iyi ayarlanmasını, basıncın ayarlanmasını ve sıcaklığın uygun olmasını sağlar. Bu işlem için özel ekibi bulunur ve hu ekipte bulunan her bir personel, donanımlı kişilerden oluşmuştur. Bu sayede, lastiklerinizi hatasız olarak kaplanır ve uzun süre kullanım için uygun hake gelir.
- Son kontrol süreci;
Lastik kaplama sürecinin son aşaması olan kontrol aşamasında, lastiğin halen sıcakken kontrolleri yapılır. Lastiklerde olan tüm hatalar sıcakken kendini şişerek belli eder. Bu nedenle son kontrol aşaması sıcakken yapılır. Lastiğin tüm bölgeleri, yapılan tamirler ve astar bölümü detaylı olarak kontrol edilir. Son olarak boyama işlemi yapılır ve 24 saat kurumaya bırakılır. Boya ile birlikte, yapılmış olan kimyasal pişirme işlemi de soğumuş olur ve lastikler hemen kullanılacak şekilde müşterilere teslim edilir.
Sizler de lastiklerinizi uzman eller emanet etmek, onların gönül rahatlığı ile güvenli bir şekilde kaplanmasını sağlamak ve bu işlem için uygun fiyatlardan yararlanmak istiyorsanız, hemen Alan Oto Lastik Kaplama ve Kauçuk ile iletişime geçebilir, tüm Türkiye için rezervasyon yaptırabilirsiniz.
Yorumlara (Yanıt Yok )
Henüz yorum yok.